V/F Validation – Hur man hjälper desorienterade äldre personer

Validationsmetoden – en metod som förändrar kommunikationen i dina möten med personer som har demens

Vill du nå fram till personer med demens – på riktigt?
Med hjälp av denna bok lär du dig bemöta personer med demenssjukdom på ett sätt som minskar stress och frustration – och bygger relation.
 
Köp som e-bok – 129 kr
Köp som tryckt bok – 199 kr (+ frakt)

“Mycket bra och lärorik bok. Den sammanfattar hur man kan umgås, vårda och hjälpa människor personcentrerat – i dess egentliga och grundläggande mening.”

Marie
Demenssjusköterska

Vad är Validation –
och varför är det viktigt?

När en person får en demenssjukdom förändras sättet att tänka, minnas och uttrycka sig. Som anhörig eller personal kan det kännas hopplöst: Vad ska jag säga när någon anklagar mig för att stjäla? Hur lugnar jag när verklighetsförankringen sviktar?

 Validationmetoden hjälper dig att:
• Bekräfta känslor och skapa trygghet
• Minska konflikter och utbrott 
• Stärka relationen – även i svåra stunder 

LÄRDE KÄNNA PERSONERNA MED DEMENS PÅ ETT HELT ANNAT SÄTT

Jag arbetade som nyutbildad sjuksköterska på en stor avdelning som man idag skulle kalla en BPSD-avdelning. Min kunskap om demens och bemötande av personer med demens var helt obefintlig. Vårt enda verktyg var medicinering.

Men vi var inte nöjda med den vården vi hade. Vi arbetade för att höja livskvaliteten för de som bodde på avdelningen. I det arbetet (som jag var projektledare för) var vi 10 personer som fick möjlighet att gå den 1-åriga grundutbildningen i metoden.

Redan under utbildningen upptäckte vi att vi lärde känna personerna med demens på ett helt annat sätt, än tidigare. Med nya sätt att kommunicera och bemöta personerna och även införandet av mer individuella aktiviteter, kunde vi minska på så kallad olämplig medicinering.

Jag har utgått från förhållningssättet och människosynen som jag lärt mig i Validationsmetoden, i mitt arbete som omvårdnadsansvarig sjuksköterska, demenssjuksköterska och anhörigstödjare i snart 20 år. I dag är jag certifierad Validationslärare och Naomi Feils dotter Vicki de Klerk Rubin var min handledare under lärarutbildningen.

Utan den här kunskapen är jag inte alls säker på att jag hade arbetat inom demensvården idag.

/ Maria Hedman Holmblad

Naomi Feil  var en föregångare inom den personcentrerade demensvården. Hon har vunnit priser för sitt arbete och det finns mycket forskning som visar att metoden har betydande effekter för både personerna med demens, personal och anhörigvårdare. Validationsmetoden används i dag i USA, Europa, Australien och Asien – och har använts med framgång i Sverige.
Den här boken är den fjärde, reviderade upplagan – uppdaterad 2020 av Naomis dotter Vicki de Klerk Rubin och mig, Maria Hedman Holmblad.

 ”Utbildning i Validationsmetoden är ingen vanlig demensutbildning. Den här utbildningen behövs det mer av”

Deltagare på en Introduktion i Validationsmetoden

För vem är boken skriven?

TILL DIG SOM MÖTER ÄLDRE PERSONER MED DEMENS

Den här boken är grundboken i Validationsmetoden och riktar sig till dig som möter äldre personer med demens och som vill lära dig mer om hur du lättare kan kommunicera med en person som har demenssjukdom.

Boken är för dig som
• arbetar inom äldreomsorgen eller demensvården
• är anhörig till någon med demenssjukdom
• vill kommunicera med respekt och förståelse, oavsett kognitiv förmåga 

Redo att börja kommunicera med mer trygghet och förståelse?
Välj format och beställ idag! 

Tryckt bok - mjuk pärm

För dig som vill läsa i traditionellt format Leveranstid: 1-10 dagar, skickas med 1:a klass varubrev
Pris 199 kr (frakt tillkommer) 

E-bok

Läs på mobil, läsplatta eller dator direkt i webbläsaren.
Levereras direkt
Pris: 149 kr